Imieniny: 
 
  

Menu

 
Strona główna
O telewizji TMT
Program TMT
Odbiór TMT
Archiwum TMT
TMT w prasie
Kontakt
 
 

Prezentacje TMT

 

  11/2006   

 
 

Polecamy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dodatkowe

 
Księga Gości
 

Nasi partnerzy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 W Garnku

     W tym programie min: potrawy proste i bardziej wykwintne na każdą okazję. Zapraszamy i smacznego...

 

 

 

 

 

 


     W programie potrawy, które można przygotować w kilka minut oraz te, w których przygotowanie trzeba włożyć więcej wysiłku i pracy. Przepisy na sałatki, surówki a nawet na zwykłe kanapki, które przy odpowiednich produktach mogą przerodzić się w wyszukaną potrawę wprost na zaplanowane przyjęcie.

 


     Za godzinę przychodzą goście. Denerwujesz się, gdyż nie wiesz jeszcze co ugotować? Zamiast wpadać w panikę, obejrzyj program "W garnku", czyli książkę kucharską w zasięgu pilota, pełną pomysłów na szybkie i smaczne potrawy.

 


    Za chwilę przychodzą goście, a Ty jeszcze nie wiesz, co ugotować? Już się nie musisz martwić, mamy rozwiązanie. W garnku to prawdziwa skarbnica pomysłów dla tych wszystkich, którzy lubią kulinarne szaleństwa. Oglądaj nas w TMT, a na pewno nie będziesz głodny.

 

 

 

  


Wykwintne dania w mistrzowskim wykonaniu Piotra Piaseckiego.

 

Panie Piotrze!

 

     Oglądałem wszystkie Pańskie programy. Ślinka cieknie mi po brodzie gdy patrzę z jaką przyjemnością pan bawi się swoją kuchnią. Pan kocha gotować. Oglądam Pański program, notuję szczegółowo wszystkie składniki, potem do pobliskiego sklepu i do kuchni. Wszystko jest takie proste i wykwintne. Można gotować niemal razem z Panem w czasie rzeczywistym. No może na końcowy efekt należy trochę poczekać, aż dojdzie, dopiecze się, schłodzi w lodówce gdy trzeba. Moje dzieci (Agnieszka i Michał) nie marudzą nad talerzami, a moja żona Aneta jest zachwycona moimi kulinarnymi dokonaniami, gdy raz w tygodniu, najczęściej w sobotę serwuję jakieś Pańskie danie. Nie mógłbym gotować codziennie, kuchnia to królestwo mojej żony, lecz ten jeden raz w tygodniu odprężam się przy garach przygotowując któreś z Pańskich znakomitych dań. Zawsze wychodzi, powiem nie skromnie - czasem lepiej niż Panu, ale to też Pańska zasługa - mojego Kulinarnego Mistrza. Mam dla Pana znakomity przepis na bardzo prosty i wykwintny sernik. Może przedstawi go Pan w którymś ze swoich programów.

 

Trzeba przygotować:

 

     300 dkg herbatników, ja kupuję herbatniki Petit Beurre, lecz można inne, nie próbowałem co prawda lecz chyba można. 1 i 1/2 kostki masła, 900 dkg twarogu trzykrotnie zmielonego, 1 szklanka cukru pudru, aromat waniliowy, garść namoczonych rodzynek, 3 jaja, cytrynowa galaretka, 3/4 kg truskawek.

     By przygotować spód do sernika wystarczy zmiksować w malakserze lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa wszystkie herbatniki, tak na drobny piasek. Do herbatników dodajemy 1 kostkę roztopionego masła. Całość miksujemy, wykładamy do tortownicy i ugniatamy. Spód do sernika mamy już gotowy. Teraz wierzch. Ser, 1/2 kostki masła, cukier puder i 3 żółtka, oraz aromat waniliowy ucieramy na gładką masę. Dodajemy Ubite białko z 3 jaj, namoczone rodzynki i delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na herbatnikowy spód, wygładzamy po wierzchu i do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Po schłodzeniu nakładamy tryskawki i tężejącą galaretkę.

     Do lodówki na noc. Na drugi dzień Palce lizać. Pan zaprezentuje mój przepis w telewizji. Będę z siebie dumny, że taki mistrz kuchni jak Pan, panie Piotrze, przygotował sernik według mojego przepisu. Znów będę miał parę punktów u swojej żony.

 

Łączę wyrazy szacunku.

Adam z Białegostoku.

 

Pan Piotr Piasecki obiecuje, że już niebawem przygotuje sernik Pana Adama w swoim programie.

 

 

 

PATRONAT TMT!

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 


Kopiowanie i publikowanie materiałów zawartych na tej stronie zabronione.
Copyright © 2004
TMT, all rights reserved.
Created by and update by F.H.U. SAKO